Menu 17.03-21.03.2025

JADŁOSPIS     17.03.2025 – 21.03.2025

17.03 – PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE:  Bułka kajzerka z masłem, szynką wiejską i sałatą, herbata z cytryną

OBIAD:  Zupa z grochu łuskanego z ziemniakami, gulasz wp., kasza bulgur, kalafior na parze, kompot

PODWIECZOREK:  Granola z płatków na naturalnym jogurcie, wafle ryżowe

18.03 – WTOREK

ŚNIADANIE:  Pancakes z musem owocowym, kawa zbożowa

OBIAD:  Zupa brokułowa z kaszą jaglaną, kotleciki z kurczaka z pieca, ziemniaki z koperkiem, sałatka szwedzka, kompot

PODWIECZOREK:  Kanapka z szynką i ogórkiem, kisiel z owocami

19.03 – ŚRODA

ŚNIADANIE:  Chleb mieszany z masłem, żółtym serem i pomidorem, herbata owocowa

OBIAD:  Zupa-krem dyniowy z grzankami, kotlet mielony z indyka w sosie pomidorowym, ryż, buraczki na ciepło, kompot

PODWIECZOREK:  Serek waniliowy, herbatnik, owoc sezonowy

 20.03 – CZWARTEK

ŚNIADANIE:  Owsianka na mleku, ciasto biszkoptowe, herbata z cytryną

OBIAD:  Barszcz ukraiński z fasolą i z ziemniakami, kluski na parze w sosie owocowo-jogurtowym, surówka z marchewki, kompot

PODWIECZOREK:  Kanapka z kiełbasą żywiecką i papryką, jogurt owocowy

21.03 – PIĄTEK

ŚNIADANIE: Weka z masłem, twarożkiem i szczypiorkiem, herbata z sokiem

OBIAD: Zupa grysikowa, dorsz w tradycyjnej panierce, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot

PODWIECZOREK: Ciasto domowe, owoc sezonowy

*woda mineralna niegazowana, sok, kompot są dostępne dla Dzieci bez względu na pory posiłków bez ograniczeń

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *