JADŁOSPIS 17.03.2025 – 21.03.2025
17.03 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Bułka kajzerka z masłem, szynką wiejską i sałatą, herbata z cytryną
OBIAD: Zupa z grochu łuskanego z ziemniakami, gulasz wp., kasza bulgur, kalafior na parze, kompot
PODWIECZOREK: Granola z płatków na naturalnym jogurcie, wafle ryżowe
18.03 – WTOREK
ŚNIADANIE: Pancakes z musem owocowym, kawa zbożowa
OBIAD: Zupa brokułowa z kaszą jaglaną, kotleciki z kurczaka z pieca, ziemniaki z koperkiem, sałatka szwedzka, kompot
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką i ogórkiem, kisiel z owocami
19.03 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb mieszany z masłem, żółtym serem i pomidorem, herbata owocowa
OBIAD: Zupa-krem dyniowy z grzankami, kotlet mielony z indyka w sosie pomidorowym, ryż, buraczki na ciepło, kompot
PODWIECZOREK: Serek waniliowy, herbatnik, owoc sezonowy
20.03 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Owsianka na mleku, ciasto biszkoptowe, herbata z cytryną
OBIAD: Barszcz ukraiński z fasolą i z ziemniakami, kluski na parze w sosie owocowo-jogurtowym, surówka z marchewki, kompot
PODWIECZOREK: Kanapka z kiełbasą żywiecką i papryką, jogurt owocowy
21.03 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Weka z masłem, twarożkiem i szczypiorkiem, herbata z sokiem
OBIAD: Zupa grysikowa, dorsz w tradycyjnej panierce, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, kompot
PODWIECZOREK: Ciasto domowe, owoc sezonowy
*woda mineralna niegazowana, sok, kompot są dostępne dla Dzieci bez względu na pory posiłków bez ograniczeń