JADŁOSPIS 07.04.2025 – 11.04.2025
07.04 – PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Weka z masłem, szynką wiejską i sałatą, herbata z cytryną
OBIAD: Krupnik jaglany, spaghetti bolognese, ogórek kiszony, kompot
PODWIECZOREK: Budyń waniliowy z sosem owocowym, chrupki kukurydziane
08.04 – WTOREK
ŚNIADANIE: Kaszka na mleku, wafle ryżowe z miodem, herbata z sokiem
OBIAD: Rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki gotowane, surówka colesław, kompot
PODWIECZOREK: Kanapka z pasztetem i ogórkiem, owoc sezonowy
09.04 – ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb mieszany z masłem, frankfurterki z ketchupem, herbata owocowa
OBIAD: Zupa koperkowa z mięskiem, pierogi ruskie z cebulką, surówka z selera, kompot
PODWIECZOREK: Gofry, jogurt owocowy
10.04 – CZWARTEK
ŚNIADANIE: Płatki na mleku, drożdżówka, herbata z cytryną
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami, filet z indyka duszony w sosie śmietanowym, kasza gryczana, warzywa na parze, kompot
PODWIECZOREK: Kanapka z żółtym serem i pomidorem, owoc sezonowy
11.04 – PIĄTEK
ŚNIADANIE: Weka z masłem, pastą jajeczną i rzodkiewką, kakao
OBIAD: Zupa-krem z zielonego groszku z grzankami, paluszki rybne z pieca, puree ziemniaczane z koperkiem, surówka z młodej kapusty kiszonej, kompot
PODWIECZOREK: Domowe ciasto drożdżowe, galaretka z owocem
*woda mineralna niegazowana, sok, kompot są dostępne dla Dzieci bez względu na pory posiłków bez ograniczeń